Reikäpelit syntisen törkyelon tyyssijoilla

Filippiinit, Angeles 22. – 24.1.2012

Clarkin halpalentoterminaali sijaitsee noin sata kilometriä Manilasta pohjoiseen Angelesin kaupungissa. Viihdepainotteisten enkelien kaupungista tuli meille välttämätön syrjähyppy siirtyessämme Fileiltä Malesian Borneolle.

Etukäteen hahmotellessamme googgelista Angelesin kaupunkikuvaa havaitsimme siellä olevan ainakin jonkin sortin golfmekka. Tämä ylitti kynnyksen tehdä muutaman päivän stoppi. Kenttiä oli tarjolla enemmänkin, vaikka runsaista korealaistihentymistä varoiteltiin.

Etsi kuvasta hevonen

Kaupunki on kompakti. Jos ollaan myös muiden ominaisuuksien suhteen rehellisiä, niin monotoninen katukuva on jokseenkin..hmm, järkyttävä.  Eriväriset ja -kokoiset maksulliset tyttöset leijuvat piukeissa pikkuhepenissään vokotellen turisteja, jotka olivat lähinnä Etelä-Koreasta ja jenkeistä.

Kävelykatu-termillä on meillä kotimaassa positiivinen arvovaraus, mutta Angelesein pääkatu eli Walking Street tekee suuresti kunniaa Pattayan armoitetulle isosiskolleen eli on täynnä sitä itteänsä. Sivukadut näyttivät olleen myös extratörkyisellä aktiviteettitarjonnalla varusteltuja sumuisia huorakuppilaloukkoja. Kun nätti filippiinolaismimatsu mouruaa ja kihnuaa päästäkseen överiläskin ja tuhannen juibelissa olevan amerikaanon dokausputkihikiseen kainaloon, voidaan miettiä onko ammattirakkaudella rajoja.

Meillä sentään oli klassikkohotelli. Olimme varanneet hotelli Californian nettihaulla ainoana kriteerinä uima-allas. Mainoskuvat ovat mainoskuvia eikä limainen örkkiallas lopulta ollut ehkä se kaikkein houkuttelevin vaihtis. Sen sijaan hotelli yllätti maksuttomilla kuljetuspalveluilla: ei nimittäin olla moiseen lisäpalveluun törmätty, vaikka tässä vaiheessa matkaa olemme yöpyneet yli neljässäkymmenessä hotellissa!

Hillo houraili kuumeissaan vielä muutamat päivät, jona aikana Sari kävi sillä aikaa ulkoiluttamassa golfmailoja Royal Gardenin erilaisten veistosten ja patsaiden höystämällä kentällä. Kari jaksoi raahautua mukaan peleihin viimeisenä päivänä. Kuumankosteassa lehmänhenki-ilmastossa kuokittu kierros oli raskas kuin isoisän pajavasara. Paareja ei tullut, oksu kyllä.

Pelaamaton paikka?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.